dinsdag 25 februari 2014

time for the boys

Na alle kleedjes en rokjes, werd het eens tijd om Briek in het nieuw te steken.

Een oud dekbedovertrek dat ik kocht via facebook, liet mij toe het grote femma boek voor het eerst uit te proberen : Briek zou een nieuwe pyama krijgen.

Dat bleek makkelijker gezegd dan gedaan. Niet dat het patroon zo moeilijk was maar ja je kunt het jezelf natuurlijk ook moeilijk maken ...

... door 2 rechter voorpanden te knippen en geen stof genoeg meer te hebben om nog een volledig linker voorpand te kunnen knippen;

... door vervolgens 2 rechter broekspijpen te maken en aan elkaar te stikken.

Nu ja, na heel wat denkwerk, lostornen en opnieuw stikken, was ik toch wel content. Het is nog wat op de groei maar tegen volgende winter perfect.


 
 
Via een stofje gekocht via een stofjesverkoop bij mijn naaiclub (De Patroonparade) kon ik ook nog eens een gingerbead hemdje maken (uit Stof voor Doe het Zelvers)
 
 
 
 
En dan was het patroon 'Charlie' aan een eerste uitprobeersel toe. Op het stoffenspektakel vond ik een mooie bus om op stof te strijken. Na een zoektocht naar een bijpassend stofje, stootte ik op een tricot met dezelfde bussen. Een match from heaven.

 
Het patroon van Zonen 09 was uitstekend. Op de naaiplank liggen nog enkele tricotjes te lachen en te wachten om tot nieuwe "Charlietjes" verwerkt te worden. Maar dat zal voor een andere keer zijn ...


klaar voor 1 september (in de filosofie van 'je kunt niet vroeg genoeg zijn')

Na de nieuwjaardrukte en de kleertjes die ik maakte voor de nichtjes, liet ik de naaimachine even voor hetgeen ze was ... maar ja ... het bloed kruipt waar het niet gaan kan en algauw kwamen er nieuwe ideeën, nieuwe patronen.

Al gauw kreeg ik een workshop bij het Koekepeertje op het oog om een boekentas te maken.

En met een dochter die in september naar het eerste leerjaar gaat, leek dat een heel goed idee.

Vlug ingeschreven en uitkijken naar de workshop ...

... tot de dochter wijs zei : "maar mama toch, een boekentas dat moet je toch niet maken, dat koop je toch gewoon in de winkel" .

Daar ging het goed uitgestippelde plan om de dochter hip en net ietsje anders in het eerste leerjaar te laten starten.

Gelukkig kon de dochter overtuigd worden met het feit dat ze zelf het stofje mocht kiezen. Het werd rood met kleine witte hartjes (rood is het nieuwe roze).

Na een dagje workshop was dit het resultaat :


 
 
Moeder tevreden en dochter supercontent! Ze kan niet wachten tot het 1 september wordt.
 
 
Natuurlijk liep er daar ook een kleine jongen rond die niet kon achterblijven en die ook hip naar de tweede kleuterklas wil stappen in september.
 
Gelukkig was een andere mama bereid om eens een naaimiddagje in te lassen (kwestie van als de dochters samen spelen dat de mama's hun tijd ondertussen nuttig kunnen besteden).
 
 




 
 
Ook hier ikke ook heel erg tevreden.
 
Op dus naar 1 september, maar alle ook niet te rap he ... eerst nog wat naaiprojectjes afwerken, een reisje hier en daar, van het gezin genieten, ...