dinsdag 25 februari 2014

klaar voor 1 september (in de filosofie van 'je kunt niet vroeg genoeg zijn')

Na de nieuwjaardrukte en de kleertjes die ik maakte voor de nichtjes, liet ik de naaimachine even voor hetgeen ze was ... maar ja ... het bloed kruipt waar het niet gaan kan en algauw kwamen er nieuwe ideeën, nieuwe patronen.

Al gauw kreeg ik een workshop bij het Koekepeertje op het oog om een boekentas te maken.

En met een dochter die in september naar het eerste leerjaar gaat, leek dat een heel goed idee.

Vlug ingeschreven en uitkijken naar de workshop ...

... tot de dochter wijs zei : "maar mama toch, een boekentas dat moet je toch niet maken, dat koop je toch gewoon in de winkel" .

Daar ging het goed uitgestippelde plan om de dochter hip en net ietsje anders in het eerste leerjaar te laten starten.

Gelukkig kon de dochter overtuigd worden met het feit dat ze zelf het stofje mocht kiezen. Het werd rood met kleine witte hartjes (rood is het nieuwe roze).

Na een dagje workshop was dit het resultaat :


 
 
Moeder tevreden en dochter supercontent! Ze kan niet wachten tot het 1 september wordt.
 
 
Natuurlijk liep er daar ook een kleine jongen rond die niet kon achterblijven en die ook hip naar de tweede kleuterklas wil stappen in september.
 
Gelukkig was een andere mama bereid om eens een naaimiddagje in te lassen (kwestie van als de dochters samen spelen dat de mama's hun tijd ondertussen nuttig kunnen besteden).
 
 
 
 
Ook hier ikke ook heel erg tevreden.
 
Op dus naar 1 september, maar alle ook niet te rap he ... eerst nog wat naaiprojectjes afwerken, een reisje hier en daar, van het gezin genieten, ...

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk!!! Mijn dochter zou ook dat stofje wel zien zitten alhoewel de roze kleur toch nog wel in de smaak valt hier.... Welk patroon heb je hiervoor gebruikt als ik mag vragen? Ik heb al wel een boekentas gemaakt aan de hand van de tutorial van Oon maar dit lijkt me precies iets handiger!?

  groetjes Els

  Creatiefsels@blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is het patroon van mamanessa - ik kreeg dit via de workshop die ik in het Koekepeertje volgde

   Verwijderen
 2. Schoon jong!! Echt je kan er inderdaad niet vroeg genoeg mee beginnen!!!!
  Prachtig!!
  Gr
  An
  jace did it!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Nu kan Mira volgend jaar in stijl aan het eerste leerjaar beginnen. Wij willen alvast wel de vervolgfoto's zien hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mag ik vragen welk model van Pfaff je hebt? Ik twijfel nog tussen de Ambition 1.0 of Expression 3.2... Trouwens, je maakt heel toffe spulletjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige boekentasjes! Ze laten het hier kriebelen want in mijn kast ligt de stof reeds klaar geknipt voor net zo een boekentasje. Ik hoop dat het net even mooi wordt als die van jou.

  BeantwoordenVerwijderen