maandag 28 juli 2014

terug van weggeweest

Ik weet het ... het is lang geleden ... maar ja een werkende mama en dan nog eens de reis naar Oostenrijk die er tussen kwam, dan wordt het ene en het andere al eens achterwege gelaten, zoals het bijwerken van de blog.

Ondertussen heb ik niet stilgezeten.

Toen we in de naailes een broek moesten maken, werd druk gezocht naar het geschikte patroon. Beetje retro als ik ben vond ik de geschikte broek op facebook (groep : vintage en retro naaipatronen).

Naailerares niet zo tevreden want de naad was inbegrepen in het patroon en dan is het moeilijk om na te meten.

Ik moet zeggen dat ik vroeger ook liever had dat de naad was inbegrepen (minder tekenwerk). Maar nu denk ik er anders over. Oke het is iets meer werk, maar je kan wel correcter nameten en als je dat doet heb je nadien 1/ minder onaangename verrassingen (oepsie broek gemaakt maar ik pas er niet in) of 2/ minder aanpassingswerk.

Na een aantal lessen stond de broek op punt (groene stretchkatoen van op het stoffenspektakel)

Daarna was er op de faceboekgroep 'handwerk' een give-away, in de zin dat bij X-aantal leden er een gratis patroontje op de site gezet zou worden.

Het werd de 'Poppy' (met een stofje van bij Fino in Fondo). En natuurlijk moest dat al gauw eens getest worden :

Ik heb mij ondertussen het boek 'La Maison Victor' aangeschaft : veel beter dan het abonnement op ottobre dan ik enige tijd geleden had.

Daar vond ik het geschikte patroon om nog in de naailes vlug een rokje in elkaar te flansen. Het is een wikkelrok die ik met kamsnaps afwerkte (stofje van bij Piekewieke) :


 

We kregen geen genoeg van rokken en ook deze rolde nog net voor het verlof van onder mijn machine (gewoon simpel A-lijn rokje met aangezet beleg met een stofje dat ik op facebook kocht) :

Foto


Oh ja, en ook de Rode Duivelsgekte sloeg toe. Toen Mira voor haar 'proclamatie' (ja ja al in de derde kleuterklas) gevraagd werd in de kleuren van de Rode Duivels te gaan, werd nog snel een kleedje in elkaar geflanst :

Foto: Mira en Briek in duivelse outfit klaar voor het sterrefeest van deze avond

Tenslotte heb ik mij het boek 'Mijn tas' aangeschaft. Kwestie van naast kleren (waardoor de kleerkast alsmaar voller en voller geraakt) ook eens iets anders te maken.

We begonnen gemakkelijk : een Tilly-tasje (stofjes gekocht op facebook) :Foto: Zelfgemaakte clutch


Binnenkort gaan we ons wat meer moeten inspannen met de Celeste-tas, maar dat is voor een volgende keer ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten