woensdag 16 september 2015

in stijl naar de rechtbank

Beroepshalve vertoef ik wel vaak op de rechtbank.

Om

- recht proberen te trekken wat scheef is (om het met de woorden van de grootnonkel zaliger te zeggen)
- om er te proberen voor te zorgen dat van de twee mensen die ruzie maken,  de ene meer gelijk heeft dan de andere (om het met de woorden van de dochter te zeggen ).

Ik maakte reeds eerder een Poolside tote in een workshop (http://mirameisjesenbriekieboys.blogspot.be/2015/07/en-dan-kwam-eens-petite-couture.html).  Deze was nogal kleurrijk en zomers.  Ik bracht dus al een beetje kleur in een soms donkere wereld (zwarte toga's en zo).

Met de herfst had ik een nieuw exemplaar nodig.  Ik had ook graag eens met (namaak)leer gewerkt.

Dus werd een passende stoffencombinatie gezocht. Met leer van bij Framalo. Het andere stofje weet ik niet meer.

Werken met leer was niet evident.  Vooreerst kon ik geen speldjes steken wat ik normaal in overvloed doe.  Voor de handvaten op het voor en achterpand moest ik 1 cm naaf omstrijken. Deze 1cm naad en zoom opstrijken,  leidde tot een handdoek met stukken leer aan.  Een nieuw handvat moest worden getekend en geknipt.

Dus werd spitsvondig gewerkt met plakband  om een en ander vast te leggen.

Uiteindelijk is het gelukt ...

...  en kan ik in stijl naar de rechtbank.5 opmerkingen:

  1. leuk.Je kan ipv speldjes , paperclips gebruiken dat maakt geen gaatjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw, deze is echt geweldig mooi. Moest je er ooit een tweede willen maken, ik ben met plezier kandidaat om hem in ontvangst te nemen 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooh! Ik vermoed dat niet altijd alle dossiers daarin passen ;-) Ik ben adm. bediende in een advocatenkantoor en soms gaan de nieuwe dossiers 'verloren' onder de aanslepende :-) Je brengt me wel op een idee, mss naai ik wel eens een mannelijke versie voor de collega's :-)

    BeantwoordenVerwijderen